Opiskelu, Parisuhde, Perhe

5+2 UNELMAA

Rakastan unelmoimista! Se on ihanaa ja koen, että kun osaa unelmoida, on myös helpompi saavuttaa asioita. Toki pelkkä haaveilu ei riitä vaan sen lisäksi unelmien eteen on usein tehtävä paljon töitä. Minulla on kahdenlaisia haaveita. On lähitulevaisuuden haaveita, joiden eteen teen päivittäin töitä tai joista puhutaan useammin ja niitä varten on mahdollisesti mietitty jokin aikataulu. Sitten on suurempia unelmia, joiden ajankohtaa en vielä tiedä, mutta jotka haluan kuitenkin joskus kokea. Seuraavaksi kerron teille viisi lähitulevaisuuden unelmaa ja kaksi, jotka ovat ”sitten joskus” unelmia. Osa unelmista on henkilökohtaisia ja osa on minun ja puolisoni yhteisiä.

Lähitulevaisuuden unelmat:

  • Toivomme mieheni kanssa, että perheemme kasvaisi vielä yhdellä lapsella. Salaa toivon, että saisimme kaksoset. En tiedä mitään parempaa kuin äitinä oleminen. On ihanaa rakastaa, tulla rakastetuksi, nähdä toisen kasvavan ja kehittyvän, kokea asioita yhdessä sekä tuntea itsensä elintärkeäksi jollekin toiselle. Ja vauvan tuoksu, voisipa sitä purkittaa!
  • Olemme mieheni kanssa kihloissa ja häitä on tarkoitus juhlia kesällä 2021. Toivon, että häät voidaan pitää suunnitellusti, niistä tulee meidän näköiset ja päivä on ikimuistoinen. Olemme ihan suhteemme alkuajoista asti puhuneet avioliitosta ja on ihanaa, että sille on nyt päivämäärä tiedossa. Naimisiinmeno on ollut unelmana niin pitkään, kun muistan. Olen maailman onnellisin tuleva vaimo ja myös aika innoissani mun tulevasta sukunimestä. Tuntuukohan oudolta opetella uusi nimi? Oon tosi rakastunut <3
  • Haluan päästä opiskelemaan lääkikseen ja työskennellä tulevaisuudessa lääkärinä. Tällä hetkellä haaveilen eniten lastenlääkärinä työskentelystä, mutta tämä saattaa toki muuttua vielä opiskellessa ja tehdessä töitä ennen erikoistumista. Tämä on unelmistani se, mikä vaatii minulta itseltäni kaikkein eniten töitä ja on siten myös vain ja ainoastaan minun käsissäni. Toki läheisteni tuki on tässäkin korvaamattoman tärkeää.
  • Omakotitalo meren tai järven rannalla, isot ikkunat, riittävästi tilaa lapsille temmeltää ja aikuisille keskittyä omiin töihin sekä mielenkiinnon kohteisiin, iso piha, sauna ja poreamme. Siinä on aika hyvin kuvailtu meidän unelmien koti, joka halutaan jossain kohtaa omistaa. Tämä voi jonkun korvaan kuulostaa ökyilyltä, mutta sitä se ei ole. Olemme vain koti-ihmisiä ja siksi haluamme kodin, jossa voimme hyvin. Arvostamme myös arjen luksusta ja tykkään järjestää juhlia sekä kutsua ihmisiä kylään. Yksi unelmistani onkin järjestää joskus tulevaisuudessa iso sukujoulu ja ottaa muutenkin sukujuhlien järjestäminen vanhemmiltamme meidän vastuulle.
  • Olen lapsesta asti rakastanut kirjoittaa. Koulussa parasta oli, kun piti keksiä ja kirjoittaa tarina. Niinpä viimeinen unelmani, jonka tähän listaan, on oma kirja. Olen siitä haaveillut aina välillä, mutta tärkein eli aihe on puuttunut. Pari viikkoa sitten lauantai-iltana tajusin täsmälleen, mistä minun pitää kirjoittaa ja siitä lähtien olen ottanut asioista selvää ja työstänyt sitä eteenpäin. Monella teillä (ainakin äidilläni) varmaan herää uteliaisuus, mistä oikein aion kirjoittaa. Se selviää myöhemmin!

Isot unelmat:

  • Haluamme muuttaa Lappiin! Lapin luonto on hyvin kaunis ja ilmapiiri todella erilainen kuin pääkaupunkiseudulla. Revontulet, tunturit, lumiset talvet, kaunis ruska, pienet kylät, kiireettömyys… Syitä on paljon. En tiedä, milloin muutamme ja kuinka kauan siellä viihdymme. Ehkä olemme vain vuoden tai sitten jäämme sinne pidemmäksi aikaa. Alustavasti olemme miettineet, että lähtisimme Lappiin valmistuttuani koulusta, sillä lääkärille löytyy töitä varmasti pohjoisestakin. Toki sen hetkinen tilanne täytyy sitten silloin arvioida uudestaan. Siihen on vielä pitkä matka ja monta vuotta.
  • Olen matkustanut elämäni aikana paljon, siis todella paljon. Olen käynyt todella laajasti kaikkialla päin maailmaa ja olen siitä kiitollinen. Tällä hetkellä minulla on kuitenkin pienimuotoinen matkustusähky, eikä minua kauheasti kiinnosta matkustaa. Siitä huolimatta haluamme tulevaisuudessa matkustaa maailman ympäri yhdessä. Haluamme nähdä kauniita paikkoja, kokea unohtumattomia hetkiä ja kaikista eniten viettää oikeasti aikaa yhdessä kuukausia ellei jopa vuosia. Emme ole vielä päättäneet teemmekö tämän lasten kanssa vai kahdestaan lasten kasvettua aikuisiksi. Aika ja tilanteet näyttävät, milloin on oikea hetki toteuttaa tämä unelma!

Siinä olivat minun ja meidän arkiset sekä ei niin arkiset unelmat. Toivon, että saamme elää terveen ja pitkän elämän toteuttaen unelmiamme yhdessä yksi kerrallaan. Elämää ei voi eikä kannata liikaa suunnitella, mutta unelmointi ja sydämen kuuntelu mielestäni kannattaa. Ne ohjaavat elämää oikeaan suuntaan ja tekevät jokaisesta päivästä erityisen ja merkityksellisen.

Uskaltakaa unelmoida ja menkää rohkeasti niitä kohti!

Halauksin, Nelly <3