Perhe

ESITTELYSSÄ MEIDÄN UUDET TUPLAT – BUGABOO DONKEY 3 DUO

Tilasimme muutama viikko sitten Bugaboo Donkey 3 -tuplarattaat tulevaa arkea helpottamaan, kun meillä on 2-vuotiaan taaperon lisäksi vastasyntynyt vauva. Vaikka esikoisemme on jo reipas kävelijä, koin tuplat erittäin tärkeäksi hankinnaksi. Asumme Helsingissä, joten kuljemme paljon sekä julkisilla että kävellen paikasta toiseen. Niinpä on sekä turvallisuuden että mukavuuden kannalta välttämätöntä, että esikoisellakin on oma paikka, mihin hänet saa kiinni istumaan. Päädyimme tilaamaan tuplat jo nyt hyvissä ajoin, sillä nämä donkeyt saa muokattua sekä yhden että kahden lapsen käyttöön. Tällä hetkellä meillä on runko kapeammalla asetuksella ja yhden ratasosan lisäksi rattaissa on kiinni kätevä sivukori. Kun vauva syntyy, levennämme rungon tupliksi ja vaihdamme sivukorin tilalle vaunukopan ja myöhemmin sitten toisen ratasosan.

Miksi päädyimme nimenomaan Bugaboon tupliin?

Kaikkein tärkein kriteeri tuplarattaita valittaessa oli se, että ne olisivat mahdollisimman kapeat. Kaupungissa asuvana on tärkeää, että rattaat mahtuvat sisään kaikista ovista. Kaikki tuplat eivät nimittäin mahdu esimerkiksi hisseihin tai julkisiin. Vaikka halusimme rattaiden olevan kapeat, halusimme myös istuimien olevan vierekkäin päällekkäisten istuimien sijaan. Meistä tuntui hankalalta sekä ikävältä ajatukselta se, että toinen lapsistamme olisi lähes maantasossa, osittain toisen istuimen alla. Näkisikö sieltä edes mitään? Lisäksi halusimme rattaiden olevan kestävät ja laadukkaat. Nämä kriteerit rajasivat mahdollisten tuplarattaiden vaihtoehdot aika vähään. Näistä vaihtoehdoista Bugaboon tuplat miellyttivät eniten meidän silmää. Pidin Bugaboon tuplien hintaa ylihintaisena, mutta samaan aikaan koin ne ainoaksi vaihtoehdoksi meille. Niinpä aloin vertailla hintaa käytettyjen Donkey 2:n ja uusien Donkey 3:n välillä. Kolmoset ovat vasta tulleet myyntiin, joten niitä ei vielä saa käytettynä.

Miksi päädyimme ostamaan Donkey 3-rattaat?

Bugaboon rattailla on todella hyvä jälleenmyyntiarvo. Koska nämä rattaat saa muunneltua myös yhden lapsen rattaiksi, tulevat nämä olemaan meillä käytössä siihen asti, että luovutaan rattaista pikkukakkosen kanssa kokonaan. Siihen menee vielä useampi vuosi, joten aloimme miettiä, olisiko kakkosilla siinä vaiheessa enää mitään jälleenmyyntiarvoa. Niinpä jälleenmyynnin kannalta tuntui turvallisemmalta ostaa uusin malli. Donkey 3:een on myös tehty parannuksia edelliseen malliin verrattuna. Meille merkittävimmät parannukset olivat avattava turvakaari, jonka ansiosta lapsen saa helpommin kyytiin ja pois sekä avattavat tuuletusaukot kuomuissa.

Miksi päädyimme tilamaan rattaat Babyplussasta ja kuinka tilaaminen sujui?

Meidän runko- ja värivalinnoilla Bugaboo Donkey 3:t olisivat maksaneet Suomessa 1700e. Olin aiemmin lukenut, kuinka jotkut olivat tilanneet Bugaboon rattaita Alankomaista halvemmalla. Koska olin edelleen kauhuissani rattaiden hinnasta, lähdin ottamaan selvää, voisiko ne oikeasti saada halvemmalla ulkomailta. Babyplus -lastentarvikeliikkeestä olin kuullut vain hyviä kokemuksia, joten laitoin heille viestiä tarjouspyynnön kera. Heillä ei siis lue hintoja nettisivuilla, vaan hinnan saa kysymällä sitä sähköpostitse. Saimme tarjouksen muutamassa minuutissa ja se oli Suomen hintaa edullisempi. Kun puhutaan näin suurista summista, jo muutama satanen pois loppusummasta houkutteli. Niinpä tilasimme rattaat heiltä ja kaikki sujui todella hyvin. Jokaiseen sähköpostiin vastattiin muutamassa minuutissa ja rattaat lähetettiin meille vielä samana päivänä. Saimme lähetystunnuksen ja jäimme odottamaan pakettia. Ei mennyt kuin viikko ja paketti saapui lähikauppamme postipisteeseen. Paketissa ei kuitenkaan ollut kaikkea ja voitte vain kuvitella, kuinka jo kirosin, että miksi piti yrittää säästää. Laitoin Babyplussalle viestiä ja he vastasivat minulle taas parissa minuutissa. Toinen paketti oli vielä tulossa, josta löytyisi loputkin tilauksen tuotteista. He olivat siis vain unohtaneet antaa minulle kaksi lähetystunnusta yhden sijaan. Toinen paketti saapui parin päivän päästä ja siinä oli kaikki, mitä vielä puuttui. Kaikki sujui siis kaiken kaikkiaan hyvin ja palvelu oli erittäin hyvää ja nopeaa. Voin suositella Babyplussasta tilaamista kaikille, jotka ovat yhtä markantarkkoja kuin minä!

Kaiken kaikkiaan olemme olleet erittäin tyytyväisiä näihin rattaisiin. Parin viikon ahkeran käytön jälkeen en ole vielä keksinyt mitään pahaa sanottavaa. Pyörrän myös puheeni ylihintaisuudesta, sillä ero meillä aiemmin käytössä olleisiin Emmaljungan tai Britaxin rattaisiin on merkittävä.

Meiltä siis ääni sekä Bugaboon rattaille että Babyplussalle!

Halauksin, Nelly <3