Opiskelu

RUNKO ETÄOPISKELUUN – TÄMÄN AVULLA TAUKOSI EIVÄT VENY LIIAN PITKÄKSI

Kotona opiskelussa tärkeintä on säilyttää rutiinit ja pitää tauot maltillisena. Kotona häiriötekijöitä on enemmän kuin esimerkiksi koulussa tai kirjastossa, joten päivät kannattaa suunnitella erityisen tarkasti. Tauot voivat venyä helposti ja näin ollen lukupäivästä tulee myös pitkä. Olen suunnitellut erittäin toimivan rungon opiskelupäiville, jonka avulla rutiinit säilyvät ja päivä on tehokas. Näin oppiminen on mahdollisimman tuloksellista ja aikaa jää myös muulle.

RUNKO KUUDEN TUNNIN TEHOKKAASEEN OPISKELUUN KAHDEKSAN TUNNIN AIKANA

(Esimerkkipäiväni on klo 8-16 välillä, mutta samaa runkoa voi toki soveltaa aloittamalla aiemmin tai myöhemmin)

7:45 HERÄTYS – En ole torkuttaja, joten minulla soi ensimmäinen herätys vasta 15 minuuttia ennen sängystä nousua.

8:00-8:30 AAMUTOIMET JA AAMUPALA – Syön aina aamupalani rauhassa, teen aamutoimet ja puen päivävaatteet päälle. Olen huomannut, että yöpuvussa ja juuri heränneenä työnteko ei ole yhtään niin tehokasta, kuin päivävaatteet päällä ja hiukset harjattuna.

8:30-9:30 ENSIMMÄINEN TUNTI OPISKELUA – Opiskelen aina tunnin kerrallaan, minkä jälkeen pidän 10min tauon.

9:30-9:40 TAUKO – Tauolla käyn yleensä vessassa, katson puhelinta, haen lisää juotavaa ja vain unohdan opiskelut hetkeksi.

9:40-10:40 TOINEN TUNTI OPISKELUA – Jatkan yleensä samaa ainetta kuin ensimmäisen tunnin aikana.

10:40-11:20 LOUNAS JA ULKOILU – Kahden tehokkaan opiskelutunnin jälkeen syön lounaan ja käyn ulkoilemassa.

11:20-12:20 KOLMAS TUNTI OPISKELUA – Lounaan ja ulkoilun jälkeen vaihdan usein opiskeltavaa ainetta.

12:20-12:30 TAUKO – Nyt on hyvä aika keittää kahvia tai teetä ja ottaa jokin pieni ja makea opiskeluherkku, jota voi syödä opiskelujen jatkuessa.

12:30-13:30 NELJÄS TUNTI OPISKELUA – Jatkan taas samaa ainetta, jota opiskelin ennen lyhyttä taukoa.

13:30-13:50 TUPLATAUKO – Nyt on aika 20min tauolle. Jos kaipaat raitista ilmaa, käy pihalla tai parvekkeella. Jo muutama minuutti ulkoilmassa piristää kummasti.

13:50-14:50 VIIDES TUNTI OPISKELUA – Vaihdan yleensä vielä kolmannen kerran ainetta. Tykkään lukea kaikkia kolmea ainetta saman päivän aikana niin ei käy tylsäksi.

14:50-15:00 TAUKO – Tässä vaiheessa päivää alkaa olla jo välipalanälkä, joten teen helposti syötävän tai juotavan välipalan viimeiselle opiskelutunnille. Oma suosikkini on smoothie, jota voi helposti juoda opiskellessa.

15:00-16:00 KUUDES TUNTI OPISKELUA – Viimeinen opiskelutunti ja sitten on päivä paketissa!

Tältä näyttää minun etäopiskelupäiväni. Taukojen pituuksien sekä opiskeltavien aineiden vaihtelulla saa mielestäni päivän pysymään mielekkäänä. Säännöllinen ruokailu ja ulkoilu pitävät energiatasot ylhäällä. Suosittelen siivoamaan kodin edellisenä päivänä siihen kuntoon, ettei tekemättömät kotityöt häiritse opiskelua. Lisäksi puhelin kannattaa olla äänettömällä ja toisessa huoneessa, ettei jatkuvat ilmoitukset keskeytä keskittymistä. Vedenjuonti on myös tärkeää ja siihen apuna voi käyttää esimerkiksi juomapulloa, jonka päättää täyttää ja juoda X määrä kertaa päivässä.

Toivottavasti tästä on apua teille ja tsemppiä opiskelurutiinien säilyttämiseen tästä ikävästä tilanteesta huolimatta!

Halauksin, Nelly <3